Început de aprilie – ” Săptămâna altfel”

Ca și anul trecut, o parte din activitățile programate de Școala Gimnazială ”George Vâlsan”din localitate au fost găzduite de biblioteca noastră și de Casa de Cultură ”Jan Căciulă”.

Spre deosebire de anul trecut, în programul ” Școala altfel” au fost implicate și alte instituții sau firme din oraș, cum ar fi: primăria, grădinița, poliția locală, poșta etc.

Din activitățile găzduite de biblioteca orășenească și casa de cultură:

Luni 1 aprilie
Comșa Ioana, elevă a clasei a VI-a A dar și utilizator fidel al bibliotecii, a petrecut câteva ore în incinta instituției unde a găsit răspunsuri la diverse aspecte legate de profesia de bibliotecar, de modul în care sunt organizate cărțile la raft, de serviciile oferite utilozatorilor.

Marți, 2 aprilie
Clasele a IV-a B și a IV-a C, împreună cu doamnele învățătoare Opriș Stela și Paneș Victoria, au învățat în cadrul cercului ”Mâini îndemânatice”, cum să confecționeze coșulețe din hârtie sub îndrumarea doamnei Andrei Viorica, referent cultural; dumneaiei le-a pregătit materialele necesare și i-a ajutat să confecționeze coșulețe. Sala a fost ocupată de mai mult de 50 de copii care au lucrat în grupuri.

Miercuri 3 aprilie: ” O zi pe scenă”
Îndrumați de cadrele didactice, copii au prezentat câteva dramatizări ( în limba română și franceză), au cântat și au dansat pe ritmuri moderne și populare pe scena casei de cultură.
Înainte de intrarea pe scenă, copiii grupul folcloric al școlii, au petrecut câteva ore în biblotecă. Costumați frumos, în strai popular, s-au jucat ” Roata norocului” , au consultat enciclopedii și atlase la sala de lectură, au accesat Internetul.

Joi, 4 aprilie
Încă de la orele 8, elevii clasei a IV-a A, împreună cu doamna director-adjunct Ion Nineta, au participat la o activitate destinată cunoașterii serviciilor mai noi ale bibliotecii.

După prezentarea bibliotecii și a tuturor serviciilor oferite comunității, cele mai îndrăgite jocuri din fondul ludotecii, au fost prezentate de Macaria Alexandra și Nițulescu Adriana.

Cu ajutorul videoproiectorului, le-am prezentat colecția de cărți electronice care se adresează vârstei lor. Au manevrat pe rând proiecția, au citit fragmente din ”Cartea serbărilor școlare” de Vasile Poenaru și din ”Cei șapte ani de acasă” de Michiela Poenaru.

Apoi, copiii au ocupat sala de lectură unde au alcătuit postere cu desene și ”cugetări” despre bibliotecă.