Eminescu prin ochi de copil

Atunci când aveți impresia că ne pierdem valorile, că derizoriul cotidian inundă sufletul și mintea majorității oamenilor, vă invităm să treceți pragul bibliotecii și să descoperiți minți de copii care iubesc lectura, își iubesc scriitorii și știu să – i aniverseze cu o candoare și o pasiune de care câteodată noi, adulții, simțim că nu mai suntem capabili.

În 15 ianuarie, în cadrul Bibliotecii Orășenești Amara, s-a desfășurat activitatea ” Dor de Eminescu”, în cadrul parteneriatului dezvoltat de instituție cu clasa a IV a B a Școlii Gimnaziale ”George Vâlsan”.

Vă întrebați dacă elevii îl mai iubesc pe Eminescu așa cum o făceam noi în vremea copilăriei? Răspunsul ferm este da … cu atât de multe argumente…: cum altfel ar putea să asculte cu atâta interes biografia celui care este cel mai mare poet al românilor?…de ce dacă nu din dragoste pentru lectura acestui mare poet ar reuși să rețină și să recite cu pricepere actoricească versuri care le comunică atât de mult și de profund despre esența sufletului românesc? … unde decât în mințile iscoditoare ale acestor copii se pot naște atâtea întrebări despre temele poeziei eminesciene?.

Ca bibliotecar, am în fiecare zi marea bucurie de a simți că lectura este încă o alternativă pentru copii și nu numai… si acest lucru se întâmplă de aproape douăzeci de ani…

Daca doriți să-i cunoașteți mai bine, aceștia sunt membrii activi clubului de lectură al bibliotecii și îi găsiți în fiecare joi după-amiază cufundați în paginile unei cărți.

Manifestarea dedicată marelui nostru poet, s-a încheiat cu un recital de versuri. Ne-au încântat: Pereanu Diana, Pletea Georgiana, Ioniță Denisa, Chitrosan Maria, Turcu Cătălin, Chiriță Marius și Mihai Alexandru, îndrumați de doamna învățătoare Turtoi Valentina.
Cititori fideli și participanți activi ai manifestărilor bibliotecii sunt mult mai mulți. Ei sunt dovada vie că avem încă valori și depinde de noi în ce direcție îi canalizăm și cum adaptăm oferta noastră culturală și spirituală intereselor și nevoilor lor.

Bibliotecar: Elena Ghiculescu