Din lumea poveștior lui Creangă

Încă de la mijlocul lunii februarie, utilizatorii pasionați de lectură, au citit o mare parte din opera celui mai mare povestitor al românilor, Ion Creangă. Sala de lectură a fost la dispoziția lor la fiecare sfârșit de săptămână. Știau că vom pregăti împreună, un concurs de cunoștințe. Așa că atunci când ne-am hotărât (s-a întâmplat pe 22 martie), copiii erau pregătiți de competiție.

La manifestarea ocazionată de aniversarea nașterii lui I. Creangă au participat elevi ai ciclului primar însoțiți doamnele învățătoare Paneș Victoria și Opriș Stela și alți invitați.

Toți cei au primit câte un ecuson cu portretul lui Creangă, iar echipajele au primit jetoane cu imagini din operele povestitorului, atunci când au răspuns corect la întrebări.

Echipajele care au participat la concurs, au fost următoarele:
Clasa a III- a B, înv.- Turtoi Valentina: Chiriță Marius, Mihai Alexandru, Pletea Georgiana și Ioniță Denisa

Clasa a IV- a A, înv.- Ion Nineta: Găinușă Miruna, Macaria Alexandra, Nițulescu Adriana și Zeca Florin

Clasa a IV- a B, înv. – Opriș Stela: Matache Beatrice, Soare Adina, Costache Denisa și Drumea Stelian

Clasa a IV-a C- înv. Paneș Victoria: Stănescu Laurențiu, Enache Iacob, Ciubotaru marius și Comșa Violeta

Cum diferența dintre echipaje a fost nesemnificativă, am hotărât ca fiecare echipaj să primească o diplomă de ” Cunoscător al operei lui I. Creangă”.

La sfârșit, un grup de elevi ai cls. a IV-a B, pregătiți de doamna Opriș Stela, ne-a amuzat cu o dramatizare după ”Prostia omenească”.