Căutarea și exportul datelor din catalogul de titluri

Introducerea unui fitru de selecție se face prin simpla inserare în câmpul dorit a informației căutate. Să presupunem că se dorește căutarea colecției de titluri care aparține autorului Ion Creangă. Este suficient ca în câmpul de filtrare Autorul să tastați doar câteva litere, cum ar fi Crean. Pentru o rafinare a căutării poate fi completat tot cuvântul, Creangă, sau Ion Creangă, dacă nu cumva mai poate exista un alt autor cu același nume. Însă, pentru o căutare a mai multor autori, de genul: Topciu, Topolniceanu și Topârceanu, se poate completa în câmpul Autorul, doar Top.

Pe măsură ce introduceți litere sau cifre în câmpurile de filtrare, automat se vor selecta înregistrările din baza de date care îndeplinesc condițiile respective. În cazul nostru s-au obținut 57 de înregistrări, paginate în rânduri de câte 10, pentru o vizualizare mai confortabilă.

Pentru a exporta toate cele 57 de înregistrări trebuie să le selectăm pe toate, cu ajutorul opțiunii Show/Afișează, alegând All. Altfel, exportul se va realiza doar pentru pe primele 10, adică prima pagină de rezultate. După ce ați făcut alegerea corectă, alegeți, de exemplu, exportul în Excel. Automat se va realiza exportul într-un fișier local, pe care îl puteți denumi și salva cum doriți. În exemplul dat, s-a ales, pentru a nu favoriza niciun producător de software, LibreOffice, un pachet de tip office, alternativă gratuită, pe care v-o recomandăm și dumneavoastră.

În mod similar se procedează și cu celelalte tipuri de exporturi.

Alte elemente ajutătoare:

Search/Caută va efectua operațiunea în toate câmpurile din baza de date. De exemplu, literele Crean vor fi căutate nu numai în câmpul Autorul, ci și în Titlul sau oricare alt câmp.

Puteți introduce grupuri de litere aflate în componența mai multor nume. De exemplu, dacă în Autorul veți introduce rog, atunci veți avea rezultate de genul Baroga Lazăr, Williams Roger, Hodorogea P, Dobrogeanu-Gherea C.,etc.

O căutare după mai multe condiții poate fi realizată prin completarea informațiilor dorite în fiecare dintre câmpurile de selecție. De exemplu, dacă se dorește ca pe lângă Crean să obținem titlurile aceluiași autor apărute numai în 2015, putem completa suplimentar și câmpul Anul editării cu informația 2015.

Selecția unei opțiuni din Mențiuni va avea ca rezultat filtrarea înregistrărilor după criteriul ales.

Opțiunea Columns vă ajută să eliminați de la vizualizare coloanele care nu vă interesează. Exportul de date se va realiza numai pentru coloanele vizibile. Pentru finalizarea selecției/deselecției de coloane, dați click oriunde în afara zonei care vă permite acest lucru.

Filtrele revin la forma inițială prin reîncărcarea paginii de titluri.