Inaugurarea serviciului Calculatoare cu Internet pentru Public prin Programul Biblionet

DSCN1293_inaugurare IMG_0006_inaugurare

Data de 29 septembrie reprezinta un reper important in calendarul manifestarilor socio-culturale desfasurate de biblioteca publica. Alaturi de alte 20 biblioteci publice ialomitene si biblioteca noastra a devenit partener al Programului National Biblionet- lumea in biblioteca mea. Din 5 august biblioteca a fost dotata cu echipamente IT in valoare de 2.844 USD la care au acum acces gratuit la informatii din diverse domenii de activitate, precum si la servicii de comunicare si socializare online si membrii comunitatii noastre.

A aparut astfel, un nou serviciu al bibliotecii – Serviciul de Calculatoare cu Internet pentru Public; o astfel de realizare trebuia marcata prin organizarea unei lansari deosebite. Alaturi de Biblioteca Orasenesca Amara au fost Consiliul Local Amara, Primaria Amara si Biblioteca Judeteana ” Stefan Banulescu” Ialomita. S-a realizat programul manifestarii, s-au distribuit pliante de prezentare si inviatii etc.

S- a intamplat intr-o frumoasa zi toamna, miercuri, 29 septembrie, orele 11, in noul spatiu al bibliotecii. Ne-au onorat cu prezenta, peste 40 de participanti, de la personalitati la simpli membrii ai comunitatii, elevi, studenti, casnice…, carora le multumesc.

Dupa prezentarea invitatilor, reprezentanti ai administratiei publice locale ( Victor Moraru- primarul localitatii, Stela Opris si Ioana Cobelea- consilieri locali, Albu Tase- functionar public), ai bibliotecii judetene ( ing. Mihaela Racoviteanu- director si coordonator judetean al programului Biblionet si Elena Alexandru- metodist), cadre didactice din localitate ( Elena Mitran- director adjunct al scolii generale, Sandu Dorina – profesor si autor al monografiei locale, Stroe Didina- director al gradinitei, Grigore- Mocanita Georgeta- educator), colege bibliotecare din Milosesti ( Maria Stefan), Reviga ( Dragoi- Panturu Mihaela Daniela), Andrasesti ( Chitoiu Geneva), Cocora ( Avram Petruta) si reprezenntanti mass-media ( Antena 1 Slobozia), a urmat momentul inaugural de taiere a panglicii. pentru inaugurarea noului serviciu.

Dl. Primar Victor Moraru a adresat apoi, cateva cuvinte celor prezenti si ne-a asigurat ca biblioteca va beneficia in continuare de sprijinul administatiei publice; Dna.Mihaela Racoviteanu, director al Bibliotecii Judetene Ialomita a accentuat importanta implementarii programului Biblionet in judet si a donat bibliotecii noastre 33 de noi volume de carte.

Folosind noua tehnologie, a fost posibila interventia prin skype a D-lui Paul- Andre Baran , director IREX pentru Romania care ne-a asigurat de sprijin in continuare si a multumit domnului primar pentru interesul acordat bibliotecii.

Sub genericul ” Biblioteca Amara se prezinta”s-au proiectat in format PowerPoint, cateva slide- uri cu date statistice de biblioteca, manifestari socio-culturale reprezentative urmate de facilitatile oferite prin noul serviciu, Regulamentul CIP cu valori si principii, drepturi, obligatii si responsabilitati ale utilizatorilor. A fost prezentat de asemenea si blogul bibliotecii.

Cativa utilizatori ( elevi ai scolii din localitate), membrii ai clubului ” Prietenii bibliotecii” au accesat apoi cateva jocuri educative ale programului Intuitext.

Pentru a pastra in memoria bibliotecii acest eveniment, s-au realizat fotografii si pictorul nostru local, Constantin Caltea a realizat cateva portrete in carbune a unor invitati.

Spre sfarsit, evaluarea activitatii, sugestii si propuneri s-au facut prin discutii libere dar si prin completarea unor mici chestionare realizate de bibliotecar.

A fost deci, o manifestare reusita a bibliotecii publice care, gratie parteneriatului Biblionet, devine o institutie cu rol mult mai activ la nivel comunitar, redimensionandu-si functiile si multiplicandu- si serviciile, astfel incat sa raspunda unei mai mari diversitati de nevoi a utilizatorilor sai.